Vrijstaande woning Apeldoorn
Particulier
Aanbesteden, Architectuur, Bouwkostenadvies, Brandveiligheid, Conceptvorming, Duurzaamheidsadvies, Haalbaarheidsstudie, Installatietechniek, Interieur, Projectmanagement, Vergunningen
Apeldoorn
275m²

In Apeldoorn zijn de voormalige terreinen Schuylenberg en Zonnehoeve van de instelling ’s-Heerenloo Midden Nederland getransformeerd tot de woonwijk Zonnehoeve. Deelgebied “Villahoeve” is gesitueerd in het Oostelijke deel van Zonnehoeve en kent ruim opgezette kavels met vrijstaande en twee-onder-een-kap-woningen.

De villa kenmerkt zich door de traditionele vormentaal gecombineerd met een strakke uitwerking van de details. De opdrachtgever is een succesvol horecaondernemer, met een passie voor exclusief koken. Het hart van de woning is daarom de ruim opgezette keuken, met een vrije hoogte van 3,5 meter en vrij uitzicht op de achtertuin. Deze gedeeltelijk verhoogde verdieping geeft aanleiding om een verhoogde eetkamer en werkkamer te realiseren en een sportruimte half onder het maaiveld.

De woning is uitgerust met warmtepomp en pv-panelen en is energieneutraal ontworpen. Het regenwater wordt in het kader van een klimaatbestendige stad opgevangen in filtratiebakken in de voortuin.