Nieuwbouw 84 zorgwoningen
Respect Zorggroep Scheveningen
Architectuur
Mangostraat, Den Haag
5.400 m2m²

De Haagse zorginstelling Respect Zorggroep Scheveningen, gaat de komende tien jaar haar vier locaties renoveren, of vervangen door nieuwbouw. Om alle bewoners tijdens deze transformatie van de vier locaties te kunnen blijven huisvesten, is een vijfde nieuwbouwlocatie(Quintus) aan de Mangostraat in Den Haag gerealiseerd.

Het gebouw beslaat 5.400 m2 BVO, telt 3 bouwlagen en huisvest verschillende (gesloten) afdelingen, waaronder Somatische en Psychogeriatrisch zorg. Ondanks de corridor ontsluiting dringt er veel natuurlijk licht tot diep in het pand binnen door de woonkamers strategisch in te zetten als lichtvangers voor het gebouw.

Het kleur- en materiaalgebruik is afgestemd op de behoeften in de ouderenzorg, met accenten van het hedendaagse Scheveningen. Het pand is voorzien van een geavanceerd DOMOTICA-systeem, waarmee deze locatie als een proeftuin heeft gefunctioneerd voor de aankomende projecten.  Ook is een nieuw draaiwandsysteem toegepast in de woningen, waardoor het nuttig oppervlakte wordt vergroot, de badkamer minimale ruimte inneemt in de woningen en tegelijkertijd uitermate geschikt zijn voor het toegepaste tilliftsysteem.