Het voormalige schoolgebouw (nr. 64) en schooldirecteurswoning (nr. 62, een rijksmonument) aan de Prinsegracht worden al geruime tijd door Haagse kunstenaars gebruikt als atelierruimte. In het gebouw werken schilders, grafisch vormgevers, beeldhouwers en een edelsmid.
In 2021 kreeg MODUS architecten & ingenieurs de opdracht om een haalbaarheidsstudie uit te voeren om de gebouwen te verduurzamen. Vanuit de Trias Energetica zijn het reduceren van de energiebehoefte en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen en reststromen de eerste stappen om het gebouw op een verstandige wijze te verduurzamen.
De gebouwen worden volledig verduurzaamd. De bereikbare kruipruimtes worden voorzien van isolatiechips, welke erin worden geblazen. De buitengevels worden geïsoleerd. Dit gebeurt bij het Rijksmonument aan de binnenzijde met Aerogel, een isolatiemateriaal met zeer hoge isolatiewaarde. Bij Prinsegracht 64 wordt deels aan de binnenzijde geïsoleerd (voorzijde) en deels wordt de bestaande buitengevelisolatie (achtergevel) opgewaardeerd. Ook alle daken worden voorzien van nieuwe isolatie.
Het glas in de kozijnen wordt vervangen. Er is gekozen om de kozijnen van het Rijksmonument te voorzien van vacuümglas met een getrokken buitenruit, de kozijnen van Prinsegracht 64 worden voorzien van HR++ glas, ook met een getrokken buitenruit.
De technische installaties worden vernieuwd en spelen een belangrijke rol bij het verduurzamen van beide gebouwen. In de kelder van het gebouw worden de vier bestaande gasketels vervangen door drie warmtepompen. Door de kelderruimte extra te ventileren kunnen deze warmtepompen binnen worden opgesteld en zullen de apparaten veel minder geluidsoverlast geven richting omwonenden. Ook hebben de apparaten minder last van weersinvloeden.
De gebouwen krijgen een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning en alle installatieonderdelen worden geïsoleerd.